Nahajate se tukaj: Podjetje / O Yaskawi / Naša zgodovina
 

Zgodovina podjetja

MOTOMAN je pričel z delovanjem v Evropi leta 1976, kot proizvajalec in dobavitelj varilne opreme, prvotno za avtomobilsko industrijo, sredi 90-ih pa je postal del korporacije Yaskawa Electric.

Ustvarili smo sloves kakovosti in zanesljivosti za obločno varjenje, ki se je z leti razširil na rešitve robotske avtomatizacije, na skoraj vse industrijske panoge in namene uporabe.

Naša zgodovina je zgodovina inovacij

MOTOMAN je že od samega začetka usmerjal razvoj robotike. Primeri MOTOMAN inovacij so med drugim: leta 1994, prvi robotski krmilnik (MRC) v svetu, z možnostjo sinhroniziranega krmiljenja dveh robotov; leta 2004, optimalni roboti za barvanje, paletiranje, obločno in točkovno varjenje ter NX100 krmilnik, ki omogoča sinhronizirano krmiljenje štirih robotov (do 36 osi skupaj) in leta 2006, 7-osni enoročni robot, IA20 in 13-osni dvoročni DA20 robot, oba z novim revolucionarnim konceptom robotske roke, ki omogoča izjemno svobodo gibanja.

Pred kratkim, leta 2007, je MOTOMAN lansiral SSA2000, najhitrejši robot za obločno varjenje na svetu. Leta 2008 pa je lansiral izboljšane Slim različice, 7-osne SIA20 in 15-osne SDA10, eno- in dvoročne robote.

V 30-ih letih delovanja je MOTOMAN utrdil svoj položaj na evropskem trgu, kot glavni dobavitelj na področju robotike. To velikim podjetjem nudi zagotovilo na področju virov in strokovnih mnenj, tako kot majhnim podjetjem nudi varnost in dostop do posebnega razreda izdelkov in storitev. Kot vedno, pomembne so nam vse stranke - velike in majhne.